torstai 17. toukokuuta 2012

Kierrätystä ja koiruuksia

Korukopla esitti jälleen haasteen: tee kierrätyskoru, johon et osta mitään uusia materiaaleja. Heti haasteesta luettuani tiesin, mitä teen eli toteutan kauan muhineen oudon suunnitelmani. Onko tämä nyt sitten tarkkaan ottaen kierrätystä, siitä en ole ihan varma.

Päämateriaali on tässä:


Ei, se ei ole väärä kuva - tämän korun päämateriaali on kierrätetty meidän pienestä hauvelista. Neitosella on karvanlähtöaika, joka tarkoittaa sitä, että koko talous on kuorrutettu koirankarvoilla. En nyt sentään niitä lähtenyt lattioilta keräilemään vaan ihan pelkästään harjasta, josta niitä kertyykin nopeasti pussillinen. Tuo taaempi kasa on Tyynen karvaa, edessä oleva lampaanvillaa. Lisäksi on käytetty oliiviöljysaippuaa ja hopealangan jätepätkiä, jotka kuitenkin unohdin kuvata, joten tässä nyt koko lankakieppi.
Seuraavaksi tehdään pallero, johon noin 3/4 Tyynen karvaa ja 1/4 lampaanvillaa. Mukaan vettä ja saippuaa sekä muutama minuutti pyöritystä ja voilá, meillä on käsissämme pieni huopahelmi.

Korupiikit tein itse niistä muutaman sentin mittaisista hopealangan pätkistä, samoin korvakorukoukut. Ainoastaan helmihatut ovat käyttämättömät, mutta nekin niin kauan laatikossa lojuneet, että ovat ihan tummentuneet.

Tällaiset niistä tuli - ´Tyyne´ -korvikset


Todellisuudessa ne ovat luonnonvalkoiset, eivät harmaat niinkuin tässä kuvassa. Täällä on satanut koko päivän, joten kuva piti ottaa sisätiloissa. Mutta noita karvoja niistä sojottaa joka suuntaan, vähän kuin Tyynestäkin.

Vielä viimeiseksi kuva päivän sankarittaresta, tällä kertaa lempipaikallaan korkean kiven päällä ihmettelemässä maailman menoa. Neiti on innostunut uimaan ja tässäkin kuvassa ollaan melko märkiä...

24 kommenttia:

 1. Hienoa kierrätystä, sympaattiset todella!
  Ihana koira, rapsutuksia hänelle!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa kierrätystä!! =) Aivan ihanaa ajatus koiranomistajille ;=)

  VastaaPoista
 3. IHAN MAHTAVAA !!
  Ei koira-allergisille :D

  VastaaPoista
 4. Siis ihanat!! Kutittaako ne? Väristä pidän paljon, Tyynelle silityksiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyne kiittää silityksistä :-) Korvakorut eivät kutita ainakaan minua, vaikka kaulaa vasten heilahtelevatkin.

   Poista
 5. Hieno idea, pehmoiset pallerot ja kauniin vaaleat!

  VastaaPoista
 6. Kiva saada omasta koirasta korut:) Tänään tuli mieleen, voisiko kuivausrummun nöyhtästä saada jotain? Sitä menee roskiin joskus kourakaupalla!
  Mutta ihanat pampulat:)

  VastaaPoista
 7. ei oo totta, aivan yli söpöt! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat karvanopat. Ainakin paras ystävä on aina mukana kun näitä pidät. T. Koralli

  VastaaPoista
 9. Tuo Tyyne on kyllä tosi söpö ja melkein koru unohtui,kun katselin tuota viimeistä kuvaa :D Tyyne uimareissulla :D
  Ihanat pallerokorut!

  VastaaPoista
 10. Ihana Tyyne, ja kivat korvikset, upeaa kekseliäisyyttä!

  VastaaPoista
 11. tuossapa onkin uusi idea... oon meidän huskyista kerännyt karvaa jo pitemmän aikaa, niin että matskua kyllä riittäis. ite oon haaveillut että raaskisin lähettää kehrättäväksi ja sitte neuloisin liian lämpimiksi puseroiksi :D... toissa talvena käyty pikainen kehruukurssi ei vielä tehny musta mestarikehrääjää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja pääasian unohin tietysti kommentista - eli ihanat koirapallerokorvikset :))

   Poista
 12. Voi, hienot! Näin rakas lemmikki kulkee aina mukana :)

  VastaaPoista
 13. Ihanaa! Tulee mieleen äiti, joka aikoinaan teki myös koiramme karvoista huovuttamalla kaikenlaista. (: Näiden korujen arvoa ei voi mitata. (:
  - Nanti

  VastaaPoista
 14. Kertakaikkisen suloiset! :) <3

  VastaaPoista
 15. Tyynelle kiitos karvojen luovutuksesta. Emäntä sai tehtyä kauniit kierrätyskorut. Saisikohan tomuvuffeista aikaan jotain samanlaista?

  VastaaPoista
 16. Aivan ihanat. Meiltä löytyisi Arskan mustaa karvaa pussillinen. Paljonko noihin meni karvaa? Teetkö mulle kans?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niihin karvaa mene kuin ehkä parin tennispallon kokoinen läjä. En ole ihan varma miten Arskan karva huopuisi, mutta ainahan sitä kokeilla voi, eipähän ainakaan materiaali tule kalliiksi. Laita ainekset tulemaan niin kokeillaan :-)

   Poista
 17. Veikeä idea ja tosi hienot korvikset!

  VastaaPoista
 18. Kiitokset kommenteista, ihanaiset ihmiset! Siitä vain kaikki koiranomistajat karvapalloja pyörittelemään. Tyynen (clumberinspanieli) karva on silkkistä ja huopuu helposti, aivan kaikista roduista ei varmaankaan huovutettavaa saa, mutta aina kannattaa kokeilla :-)

  VastaaPoista
 19. Ei voi olla mitään suloisempaa kuin oman koiran karvoista tehdyt korvikset. Ihana ajatus!

  Äiti laittaa keväisin koirastaan irronneet karvatupsut ruusupuskan päälle. Pysyvät siin sen aikaa kunnes linnut ne hakevat pesäaineksiksi. Sitten siellä kuulema lentelee partaisia lintuja posket pullollaan. =o)

  VastaaPoista
 20. Hurmaava koiranystävän koruidea! Mielettömän ihanaa kierrätystä! ♥

  Maalla asuessani äiti teettti usein meidän collien karvasta (lampaan sekaan) lankaa.

  Siskon kolmesta kissasta lähtee yhtä paljon karvaa kuin pienestä koirasta, kolmessa värissä. Monesti ollaan hänen kanssaan mietitty, kuinka karvaa voisi hyödyntää. Tässäpä yksi idea korvan taakse!

  VastaaPoista
 21. Tyyne on kyllä oikea söpöliini:)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Thanks for your message!